7 Legismertebb Spanyol Sütemény

7 Legismertebb Spanyol Sütemény

Spanyolország nem csak a fagylaltok és fagyik kifinomult világáról híres, hanem a gazdag és ízletes süteményekről is. A spanyol konyha édességei egyedi ízeket és hagyományokat tükröznek, így minden egyes falat egy kis spanyol ízvilágot rejt magában. Ismerkedjünk meg a 7 legismertebb spanyol süteménnyel, amelyek az édes ízek világában bűvöletbe ejtenek!

1. Churros - Az Ízletes Klasszikus

A churros az egyik legismertebb és legkedveltebb spanyol sütemény. Ezek a hosszúkás, ropogós tésztaszeletek forró olajban sülnek aranybarnára, majd meghempergetik őket cukorral és fahéjjal. A churrosokat gyakran csokoládé mártással vagy kávéval fogyasztják, és kiváló választás reggelire vagy délutáni nassolásra.

2. Flan - A Selymes Desszert

A flan a spanyolok egyik kedvenc édessége. Ez egy selymes puding, amely tojással, tejjel és cukorral készül. A flant karamellizált cukorral borítják be, így a tetején finom karamellréteg alakul ki. A flan az étkezések zárásaként vagy desszertként is kitűnő választás.

3. Tarta de Santiago - Az Amaretto és Mandula Mesteri Műve

A Tarta de Santiago egy mandulás sütemény, ami a Szent Jakab süteménye. A finom mandulaliszt és az amaretto likőr gazdag ízvilágot kölcsönöz ennek a süteménynek. A tetejét porcukorral szórt kereszt díszíti, amely a Szent Jakab útjának jelképe.

4. Polvorón - A Krémesen Törékeny Ízélmény

A polvorón egy törékeny, porcukorral borított spanyol sütemény. Ez a krémes és morzsálódó édesség gyakran mandulalisztből készül, és kiválóan párosítható egy csésze forró kávéval vagy teával.

5. Pastissets - A Tészta Különlegesség

A pastissets egy másik tradicionális spanyol sütemény, amely ropogós tésztából készül. Ezek a kis tészta karikák gyakran citromhéjjal vagy narancshéjjal ízesítettek. A pastissets egy egyszerű, de ízletes nassolás vagy desszert lehetőséget kínál.

6. Ensaimada - A Különleges Tekercs

Az ensaimada egy karakteres, kifli alakú sütemény, amely eredetileg Mallorcáról származik. A tészta vékony rétegekkel van megtekerve, és a tetejét porcukorral szórják meg. Az ensaimadát hagyományosan reggelire vagy uzsonnára fogyasztják.

7. Pestinos - Az Édes Karácsonyi Csemegék

A pestinos az édes karácsonyi csemegék közé tartozik. Ezek a kis tészta négyzetek mézzel és cukorral készülnek, majd forró olajban sülnek ki. A pestinosokat gyakran a karácsonyi ünnepek alkalmával fogyasztják, és a spanyol karácsonyi hagyományok szerves részét képezik.

Spanyolország számos ínycsiklandó süteményt kínál, amelyek a különleges ízek és hagyományok gazdag világát tükrözik. Bármelyik süteményt választod, garantáltan egy szelet spanyol konyhát és kultúrát is megkóstolhatsz.

Náray Tamás az első magyar aki kedvenc Spanyol süteményeiről írt könyvet:

A könyv kapható a Boook kiadó webshopjában:https://www.boook.hu/Naray-Tamas-Viva-Espana-Kedvenc-spanyol-sutemenyre

Mit ér a lagúnakék tenger, a homokos part és a napfény Tojáshabos cit­romtorta nélkül? Így kezdődik Náray Tamás kalandja a spanyol sütemé­nyek világában. Kitartó keresése elnyeri méltó jutalmát, nemcsak azt a bizonyos tojáshabos citromtortát találja meg, hanem ennek a könyvnek a kedvéért még a r eceptjét is sikerül megszereznie.

Náray Tamás első szakácskönyvéből – Utolsó reggeli Párizsban – a fran­cia süteményeket ismerhettük meg, ezúttal pedig a szerző kalauzolásá­val Spanyolország nevezetes tartományait járjuk be a spanyol cukrászat szemszögéből. Megismerjük az ínycsiklandó sütemények nagyszerűsé­gének titkát, ami az egyszerűségükben és könnyedségükben rejlik. A napsütötte mediterrán vidék bőségesen ontja gyümölcseit, amiből vál­tozatos, fantáziadús torták, pohárkrémek, desszertek készülnek, a Mál­nás sajtszuflétól a Narancsos kuglófon és a Sárgadinnyés pitén keresz­tül elérhetünk a Sierra Nevada csúcsaiig.

Ebben a kötetben közel 60 mesés, étvágygerjesztő fotókkal illusztrált tökéletes receptet kapunk, ráadásul a szerző azokra is gondolt, akik nem ehetnek meg mindent…