Díjugrató CSIO3 A Nemzeti Lovardában

Jármy Vince nyerte a Szerencsejáték Zrt. nagydíját


A CSIO*** Big Tour Szerencsejáték Zrt. Nagydíj és Világkupa 155 centiméteres magasságon, egyszeri összevetéssel zajlott. Az 55 lovasnak 76 másodperc állt rendelkezésére, hogy teljesítse Bernardo Costa Cabral portugál pályaépítő 13 akadályból álló pályáját, ami több összetett akadályt is felvonultatott.

A mezőny első felében 27 lovas teljesítette a pályát, ebből heten hibátlanul. A szünet után további öt hibátlan lovasnak szólt a taps. Ifj. Szabó Gábor és Mezőhegyes Chabala, valamint Jármy Vince és JB Koronaőr hibátlanját ujjongással fogadta a közönség.

Az összevetésben már csak hét akadályt kellett leküzdeniük a lovasoknak. Az első hibátlant az olasz olimpikontól, Bruno Chimirritől és Samara nevű kancájától láthatta a közönség. Szabó Gábor Mezőhegyes Chabalával ugyan megkocogtatta a lánchidas akadályt, de a rúd nem esett le, így ismét hibátlannal zártak, időeredményüket tekintve az olasz lovas mögött. Majd jött Jármy Vince, aki JB Koronaőrt tempósan előre lovagolva megszerezte a vezetést. A nagy esélyes Jörne Sprehe is hibázott, így hosszú idő után ismét magyar győzelem született a CSIO nagydíjában a Nemzeti Lovarda pályáján.

A végeredmény:

1. Jármy Vince - JB Koronaőr
2. Bruno Chimirri - Samara (ITA)
3. Ifj. Szabó Gábor - Mezőhegyes Chabala
4. Hessel Hoekstra - Ierdita (NED)
5. Jörne Sprehe - Hickstead White (GER)
6. Alexa Stais - Chad Blue PS (CYP)
7. Bronislav Chudyba - Statis Conti (SVK)

Az eredményhirdetésen a verseny főtámogatója, a Szerencsejáték Zrt. nevében Bánhidi Zsófia gratulált a lovasoknak. A Zsolnay Porcelánmanufaktúra kifejezetten erre a versenyre készített remekeit a manufaktúra tulajdonosa, Bachar Najari nyújtotta át a dobogósoknak. Gratulált Lázár Vilmos, a Magyar Lovassport Szövetség elnöke, Schlezák Melinda, a versenybíróság elnöke és Jean-Paul Quintin, a versenybíróság francia tagja. A verseny összdíjazása 60.000 euró volt.

Jármy Vince elmondta, nagyon boldog, nagyon különleges ez a mostani, első háromcsillagos győzelme. Köszönetet mondott lovának, szüleinek, szűkebb és tágabb családjának, valamint a szurkolóknak.

További fotók a versenyszámról »

Jármy Vince - Fotó: CSIO Budapest / Krisztina Hajdu