Milyen gasztró újdonságokat hoznak idén a Sziget fesztiválon
Idén a Sziget Fesztivál gasztro kínálatát a szokásosnál is nagyobb választék, és hangsúlyosan sokszínű nemzetközi paletta jellemzi. A klasszikus magyar fogások mellett megtalálhatók lesznek kínai, thai, indonéz, japán, görög, francia, brazil, amerikai, szerb, mexikói és török ételek is – a street food típusú bisztrók mellett prémium cateringszolgáltatók, illetve számos tematikus food court várja a látogatókat.
Különlegességek, amik kiemelhetők az idei évben:
-
Nagy hangsúlyt fektetnek a vegetáriánus, vegán és mentes étrendet követők kiszolgálására, azaz lényegesen több hús-, glutén- vagy laktózmentes, valamint növényi alapú opció lesz elérhető, mint eddig bármikor a fesztivál történetében1.
-
Minden vendéglátóegységnek kötelező legalább egy „budget barát”, azaz 3,200 Ft alatti fogást kínálnia, így azok is találnak elérhető árú ételeket, akik inkább az olcsóbb lehetőségeket keresik (pl. lángos, Fülöp-szigeteki lumpia, falafel box, óriáspalacsinta, belga gofri, chicken nuggets, crunchy szendvics stb.)
-
Idén sem drágul a sör, és a Dreherrel közös együttműködés révén az árak a tavalyi szinten maradnak, miközben lesznek alkoholmentes italok és koktélok is széles választékban
-
Fokozottan ügyelnek a környezetbarát csomagolásra: csak papír, lebomló vagy újrahasznosított anyagból készült poharak, tányérok, evőeszközök lesznek használatban
Az árak példákban:
-
Pizza szelet: kb. 2,490-2,590Ft
-
Hamburger: 5,500Ft, pulled pork szendvics: 6,200Ft
-
Sültkrumpli: 1,300Ft, szósz: 600Ft
-
Gyros tál: 5,500Ft
-
Víz: 990Ft, Kóla: 1,190Ft
A változatosság tehát kulcsfontosságú lesz: street food standok, nemzetközi konyhák, különféle mentes és speciális étrendek, valamint pénztárcabarát választék is vár mindenkit.