Milyen gasztró újdonságokat hoznak idén a Sziget fesztiválon

sziget-fesztival-2025-004-terkep.jpg

 

Idén a Sziget Fesztivál gasztro kínálatát a szokásosnál is nagyobb választék, és hangsúlyosan sokszínű nemzetközi paletta jellemzi. A klasszikus magyar fogások mellett megtalálhatók lesznek kínai, thai, indonéz, japán, görög, francia, brazil, amerikai, szerb, mexikói és török ételek is – a street food típusú bisztrók mellett prémium cateringszolgáltatók, illetve számos tematikus food court várja a látogatókat.

Különlegességek, amik kiemelhetők az idei évben:

  • Nagy hangsúlyt fektetnek a vegetáriánus, vegán és mentes étrendet követők kiszolgálására, azaz lényegesen több hús-, glutén- vagy laktózmentes, valamint növényi alapú opció lesz elérhető, mint eddig bármikor a fesztivál történetében1.

  • Minden vendéglátóegységnek kötelező legalább egy „budget barát”, azaz 3,200 Ft alatti fogást kínálnia, így azok is találnak elérhető árú ételeket, akik inkább az olcsóbb lehetőségeket keresik (pl. lángos, Fülöp-szigeteki lumpia, falafel box, óriáspalacsinta, belga gofri, chicken nuggets, crunchy szendvics stb.)

  • Idén sem drágul a sör, és a Dreherrel közös együttműködés révén az árak a tavalyi szinten maradnak, miközben lesznek alkoholmentes italok és koktélok is széles választékban

  • Fokozottan ügyelnek a környezetbarát csomagolásra: csak papír, lebomló vagy újrahasznosított anyagból készült poharak, tányérok, evőeszközök lesznek használatban

Az árak példákban:

  • Pizza szelet: kb. 2,490-2,590Ft

  • Hamburger: 5,500Ft, pulled pork szendvics: 6,200Ft

  • Sültkrumpli: 1,300Ft, szósz: 600Ft

  • Gyros tál: 5,500Ft

  • Víz: 990Ft, Kóla: 1,190Ft

A változatosság tehát kulcsfontosságú lesz: street food standok, nemzetközi konyhák, különféle mentes és speciális étrendek, valamint pénztárcabarát választék is vár mindenkit.