A Sziget Fesztivál Fenntarthatósági Megújulása és Vendégélménye

ke_pernyo_foto_2023-08-10_12_13_36.png

Az idei év a Sziget Fesztivál számára új korszakot jelent a vendéglátás terén is. A fesztivál környezettudatos hozzáállása és az élmények folyamatos fejlesztése összefonódik, hogy a látogatók számára még emlékezetesebb és fenntarthatóbb fesztiválélményt biztosítsanak.

Új Vendéglátási Koncepció: Kényelem és Íz-orgazmus

 

A fesztiválterületen kialakított blokkokban, úgynevezett food courtokban, kiemelkedő hangsúlyt kapnak a kényelmi szolgáltatások. A hazai és nemzetközi kínálat egyesül, a hagyományos „fesztiválételeken” túl a Sziget partnerei ismert és népszerű éttermeket képviselnek. A változatos ételek mellett a speciális étrendet követők is találnak megfelelő opciót. Az árakat úgy alakították ki, hogy versenyképesek legyenek a fővárosi éttermekkel. Az újítás, a „budget food”-nak nevezett opció, amelynek ára maximum 2.500 Ft lesz, tovább színesíti az étlapot.

ke_pernyo_foto_2023-08-10_12_17_37.png

Fenntarthatóság és Zöldítés

 

A fesztivál környezettudatos elkötelezettsége a fenntarthatóság különböző területein is megmutatkozik. A közlekedés terén minimalizálják a robbanómotoros járművek használatát, a dolgozók pedig elektromos vagy emberi erővel hajtott járműveken közlekednek. A „zöldítés” tovább folytatódik a környezeti szempontból érzékeny galériaerdő környékén is. Ezen a területen természetvédelmi területté váltak a változások.

Zöld Fesztivál és Vendégélmény Fejlesztése

 

A tavalyi szállópor-problémák miatt a fesztivál szervezői nagy hangsúlyt fektetnek a látogatók egészségére és kényelmére. A terület visszazöldítése, a szürkevíz használata, valamint a pormentesítő eljárás bevezetése mind hozzájárulnak a kellemes és egészséges fesztiváli légkörhöz.

A vendégélmény javítása érdekében a VIP helyszínek tovább bővülnek, és a VIP élmény elérhetővé válik a látogatók számára is. A VIP jegyek a főbb színpadokhoz is belépést biztosítanak.

A kempingek terén is újdonságok várnak. A hosszabb időre érkezők a teljes fesztiválterületen felállíthatják sátraikat, de különleges kempingek is várják őket, melyek különböző kényelmi és árnyékolási lehetőségeket kínálnak.

Környezettudatos Fókusz

 

A fenntarthatósági elkötelezettség a vendéglátás terén is megmutatkozik. A vendéglátóhelyek kisebb karbonlábnyom mellett készítik el ételeiket. A kampányok és kritériumrendszerek ösztönzik a magyar élelmiszerek használatát és a fenntartható gyakorlatot.

Az új célok között szerepel, hogy a fesztivál teljes hulladékának legalább 50%-át újrahasznosítsák. A kempingezésnél a hulladéktermelést visszaszorító intézkedések folytatódnak.

A Jövő Érdekében

 

Az idei évben a környezetvédelmi törekvések továbbra is előtérbe kerülnek. Új ivóvíz állomásokkal csökkentik a PET palackok használatát, és a felelős alkoholfogyasztás fontosságára hívják fel a figyelmet.

Ezenkívül a repülővel érkezők számára karbon kompenzációs program indul. Céljuk, hogy a repülős utak nagy részét pár éven belül kompenzálják.

Legyen részese a fenntartható és emlékezetes fesztiválélménynek a 2023-as Szigeten!

sziget_day3_63.png