Hétvégi Pragramok Budapest OKT 6-8

Gasztronómiai rendezvények Budapesten

460316685_1041290354117540_1666244959779698794_n.jpg

Zsidó Kulturális Napok az Óbudai Társaskörben (2024. október 3-6.)

A Zsidó Kulturális Napok eseménysorozata izgalmas programokkal várja a közönséget az Óbudai Társaskörben, ahol olyan neves művészek lépnek fel, mint Hegedűs D. Géza, Molnár Piroska, Nógrádi Gergely és Bíró Eszter. Az október 3. és 6. közötti rendezvényen a látogatók tizenegy különféle program közül válogathatnak, köztük könyvbemutatók, zenés felolvasóestek és koncertek is színesítik a kínálatot. A kulturális élmények mellett természetesen nem maradhat el a hagyományos zsidó édesség, a flódni sem, ami garantáltan megédesíti a látogatók napjait.

Haverok, buli, Meki // Nyugati tér (2024. október 4., 5.)

Péntek és szombat esténként bulihellyé alakul majd a Nyugati McDonald’s

nyugati-lounge_53972614261_o.jpg

A bulihangulat és a gyorséttermi élmények kedvelőinek október 4-én és 5-én érdemes ellátogatni a Nyugati téri McDonald's-ba, amely a hétvége folyamán valódi partihelyszínné változik. Péntek és szombat esténként, 10-től hajnal 4-ig különleges fényfestés és élő DJ-szettek gondoskodnak arról, hogy a buliba tartók és a hazafelé indulók is emlékezetes élménnyel gazdagodjanak. Az ikonikus McDonald's, melyet a világ legszebb egységeként emlegetnek, most még vonzóbbá válik a különleges látványvilágnak köszönhetően.

Szedersor Utcafesztivál és Garázsvásár // SasadLiget (2024. október 4-6.)

A XI. kerületi Szedersorban október 4. és 6. között színes programokkal várják az érdeklődőket, köztük koncertekkel, sporteseményekkel, gyerekprogramokkal és garázsvásárral. Rajzverseny és további meglepetések teszik teljessé ezt a háromnapos eseményt, ahol minden program ingyenes. A rendezvény tökéletes alkalmat kínál arra, hogy az őszi napok alatt a helyi közösség is összegyűljön és együtt szórakozzon.

Cannoli-hétvége a Dolcissimában (2024. október 4-6.)

A szicíliai konyha rajongói számára különleges élményt kínál a Dolcissima cukrászda, ahol október 4. és 6. között a híres szicíliai cannolit lehet különféle ízekben és formákban megkóstolni. A háromnapos esemény lehetőséget biztosít arra, hogy a vendégek elmerüljenek az autentikus olasz desszert világában, és különleges ízeket próbáljanak ki.

My Body, My Home: ELLE YOGA WEEKEND // Normafa Retreat Center (2024. október 5-6.)

Október 5-6. között megrendezésre kerül az ELLE YOGA WEEKEND, amely a női test és lélek kapcsolatára összpontosít. A rendezvény „My Body, My Home” mottója alatt a résztvevők olyan jógaformákkal ismerkedhetnek meg, amelyek segítik az önszeretet, a nőiesség és a belső harmónia erősítését. Az előadások során bemutatják az emésztőrendszer és a lélek közötti összefüggéseket, valamint betekintést nyújtanak a ciklustudatosság kérdéseibe a modern, stresszes mindennapokban.

Járdafesztivál a Népszínház utcában (2024. október 5-6.)

A Népszínház utcában október 5-6. között ismét pezsegni fog az élet! A hétvégi rendezvény során koncertek, gyerek- és felnőtt előadások várják a látogatókat, emellett pedig különféle nemzetközi konyhák ízei – indiai, pakisztáni, afgán, kínai, afrikai és magyar ételek – kerülnek a középpontba. A Kelet-Nyugati Alkotóműhely és a Useless Galeri művészei is színpadra lépnek, így művészeti élményekben sem lesz hiány.

100. Food Truck Show // Vámház körút (2024. október 5-6.)

Az október 5-6. közötti hétvégén jubileumi alkalommal rendezik meg a Food Truck Show-t a Kálvin tér és a Szabadság híd közötti területen. A rendezvényen Magyarország legkedveltebb street food kocsijai sorakoznak fel, ahol régi és új ízek egyaránt megtalálhatók lesznek. A gasztronómiai élvezetek mellett workshopok is várják az érdeklődőket, ahol megismerhetik az utcakaja fejlődésének történetét az elmúlt évtized során.

Budai Utcazene Fesztivál // Fény utcai piac (2024. október 5-6.)

Az I. Budai Utcazene Fesztivál október 5-6-án várja a zene és gasztronómia szerelmeseit a Fény Utcai Piacon. A fesztivál nem csak zenei élményt kínál, hanem utcazenész-verseny is lesz, ahol a legtehetségesebb zenészek mérhetik össze tudásukat. Emellett street food kocsik gondoskodnak az ételkínálatról, és a Makers’ Market elhozza a legjobb hazai kézműves termékeket.

Ferihegyi Ikarus Találkozó // Aeropark (2024. október 5-6.)

Az Aeroparkban október 5-6-án megrendezésre kerül az év egyik legnagyobb járműipari eseménye, ahol mintegy 100 különleges Ikarus autóbuszt tekinthetnek meg a látogatók. A programok között nosztalgiautazás, járműbemutató, szimulátor, motorindítás és még sok más szórakoztató elem várja az érdeklődőket. Igazi családi program, ahol a járműrajongók garantáltan jól érzik majd magukat.

Mokkoji Korea Fesztivál // Budapest Park (2024. október 5-6.)

A Mokkoji Korea Fesztivál október 5-6-án költözik a Budapest Parkba, ahol a látogatók bepillantást nyerhetnek Dél-Korea kulturális értékeibe. A színpadi produkciók és kulturális bemutatók mellett vasárnap este három K-pop sztár ingyenes koncertet ad, így a rajongók különleges élménnyel gazdagodhatnak.